Tisdag

Sommarlov är det när
-man ligger från klockan 12 till klockan 5 i gräset, solar och läser en bok
-kan gå och plocka jordgubbar när man vill från sitt egna jordgubbsland på gården
-hundarna springer lösa på gården
-grillar jätte gott kött, har en jättegod potatisgratäng till, och egen sallad även den från landet på gården
-kan gå barfota ungefär hela dagen
Och vill ni veta? Allt detta har jag gjort idag!

randig till vardags?

Jag vet inte varför, men ibland känner jag mig rätt randig till vardags. Ja men ni vet, som en zebra ungefär! Fast det är säkert något bra med de också. Jag menar, vem vill känna sig fyrkantig lixsom!? Ingen tror jag. Och dessutom så är det inte så bra att vara fyrkantig, hur skulle de se ut? Fast de klart, det bästa kanske skulle vara om man kände sig enfärgad i alla fall. Utan några ränder alls. Men ibland så är det faktiskt så att man får gilla läget trots alla ränder. Zebrorna lever ju garaneterat ett bra liv fast dom är randiga. Förresten appropå zebror. Vilken är deras grundfärg? Är dom vita med svarta ränder, eller är dom svarta med vita ränder?


bildbomb!



söndag

jag tänkte bara säga att jag lever! Men jag är döds trött, så jag vet inte om man kan räkna de som att leva ? :) nåja, jag ska ta en tidig kväll ikväll, och gå och sova redan. För i morgon måste jag upp tidigt för jag måste hinna på bibbloteket! ja ni läste rätt! jag ska låna en eller kanske 2 böcker. Har redan lånat en bok i ja vad var de, onsdags kväll. Men började läsa den på torsdagen, och har redan läst ut den, och det är ovanligt för min del! Jag återkommer i morgon och lägger ut lite bilder, och berättar om helgen. för nu ska jag SOVA! och de ska bli så skönt! för jag är så trött så jag ser i kors.

Fredag!

GODMORGON! Idag är jag super pigg. Gick nämnligen och sov rätt tidigt igår! Idag är det bara lite tråkigt med de tråkiga vädret, mulet? jag menar, vem vill ha mulet  tråkigt väder? Fast mulet är bättre än regn! Nä nu orkar jag inte blogga här mer, har typ ingenting att säga! frågan är varför jag ens loggade in här och tänkte blogga? Nä vi hörs! Pusstjaaa !

helgen!

helgen kommer bli en toppen helg! För i morgon fyller nea år. 18 fucking jävla år! haha! och direkt efter mitt jobb ska vi pysa iväg till luleå, och då ska jag bara fixa mig sen ska jag och nea ut och käka på BBB. Ska bjuda henne! varesig hon vill eller inte! Hon försöker nämnligen med att jag inte ska bjuda henne. Och vi ska sitta och surra och käka läääänge tills som stänger! Och sen så blire utgång i luleå med mina söta vänner Nea och Elin! Och sen på lördagen blir det kanske en tidig morgon. Får se hur det löser sig med jobbet. Men jag hoppas jag bara jobbar på söndag! Annars måste jag med 8.30 bussen till kalix. Aldrig i livet att jag kommer orka det! Och sen på lördag kväll blire utgång med min vän Sofie. För hon fyller också 18 fucking jävla år! haha! Då blire utgång i kalix! Jag ser jätte mkt fram emot denna helg. Tur att man fyllde år tidigt på året så man kan hänga med dom ut. Hade varit lite tråkigt att bara sitta inne och veta att dom har jätte roligt, och man hade fått följa med, men man är inte 18! men som tur var så är jag 18!!! :D de ska jag tacka mamma och pappa för! hahaha! Jag niger, och bugar, och säger tack så hemskt mycket!


Onsdag

Det blev inte så länge jag stannade i stugan! För igår ringde nämnligen tanten som jag lämnade in mina papper till och sa att om jag vill så får jag redan börja jobba idag. och såklart så tackar man inte nej. Lämna in jobbansökan i går, och jobbade idag. Var det någon som sa att kalix är långsamt? Egentligen skulle jag börjat på måndag, men dom behövde mig där redan idag sa hon. Och vet ni vad vi har gjort idag? suttit och väntat på att några fikagäster ska komma och fika. Och det kom inga, så jag förstod inte riktigt varför dom behövde mig ? nåja, lite extra pengar skadar aldrig! :) Hoppas bara att jag inte jobbar lördagar, vi får se!

nu ska jag gå och äta.! hejdå!


Tisdag

HEJ! Idag bär det utav till stugan på seskarö. Men före det måste jag till komunhuset och lämna in ett jobbpapper, kanske får jobb i sommar ändå? :) Jag ska ta med mig min cykel till stugan, gissa vem som kommer cykla omkring runt ön hela dagarna ? :) Joo jag! Nu måste jag stänga utav datorn. tjahej! :)

måndag

Idag har jag varit ute nästan hela dagen, känns det som i alla fall! Har gjort en överraskning till farmor. Jag har rensat blommrabatten på hennes gård. Hon vet ingenting ännu eftersom hon är i stugan. det tog ca 3 timmar! och jag överdriver inte :) Det bästa var att det var sol där i hörnet utav hennes gård. Och jag borde blivit brun! Ska bli roligt att se hennes min senare.

sen nu under kvällskvisten har jag bara försökt ta igen tiden vid datorn medans jag var i stockholm. Och jag har kollat på bilder. Och hittade en bild på mitt jätte fina hår. Ni ska få se! Nu eftersommaren ska jag färga mitt hår en och samma brun färg, inte lika brun som på bilden, och sen ska jag spara, klippa topparna varannan månad osv.! Och sen ska jag gå till frisören och klippa upp de lite när de är så långt som jag vill ha! för jag saknar att ha så där långt hår! ni ska få se bilden! Och ändå är inte allt hår med på den där bilden, ja ni ser ju, man ser inte topparna där!  bara att börja spara!


måndag morgon, en väldigt tidig morgon också! 00.49

egentligen så borde jag sova nu. ska upp på 8 i morgon på morgonen. Fast jag fastnade vid fönstret. Kommer ni ihåg att våran katt jarmo försvann spårlöst här i början utav sommarlovet, tillochmed före det tror jag. Och jag berättade ju om att vi kanske hade fått tillbaka honom, och att de var någon som hade lämnat in han på polisen. Men sedan berättade jag ju också att det inte var jarmo som var på polisstationen, utan bara någon som var otroligt lik honom.

Men nu ikväll hände det en helt otrolig sak. Jag skulle gå till stugan på gården där jag sover och hämta lite saker. Också ser jag en svart katt exakt likadan som Jarmo på grannens gård. Och jag då sprang rakt in i huset och skrek till mamma. Hon trodde något allvarligt hade hänt. Sedan stod vi i fönstret och öppnade fönstret och lockade på han. Vi vet inte om de var han eller så. Men han kollade bak på oss i alla fall när vi ropade hans namn. Är han vid liv? Hoppas hoppas! Och sedan ser vi en till katt. Nämnligen flickkatten som han hade lite roligt med ja ni förstår. Och vi är helt säker på att kattflickan är kattflickan han höll på med för hon var lättare att känna igen än vad jarmo är. Jarmo är nästan helt svart och väldigt svår att känna igen på pälsen.

Nu vet jag inte om det var så roligt för er att läsa. Men jag kände att jag måste berätta detta för någon. Och alla jag kan berätta det för ligger och sover. Och nu ska jag också gå och sova för det är alldeles försent för mig redan att gå och sova. men bättre sent än aldrig! vi hörs och kanske syns! PUSS!

Söndag

Det känns som att mitt sommarlov är i stortsett bortkastat. 5 dagar i stockholm, och sen har jag bara fått ligga i sängen med ont i halsen och vara jätte trött. Och nu har det onda i min hals kommit tillbaka. Och nu vet jag vad som väntar. Flera dagar utan mat eftersom jag inte kan svälja, eventuellt flytade föda, men hur gott är det? typ nyponsoppa med 1000 sockerbitar i, ursh! Får väl köpa sånt där dietpulver, eftersom det är flytande föda, och det är alla vitaminer och mineraler i de som kroppen behöver. Inte för att jag vill gå på dietpulver, men jag kanske mår bättre utav det än att inte kunna äta något alls? Jag som vill träna! jag är faktiskt jätte taggad till att träna, men nee de går inte heller. Nä jag borde uppsöka en läkare, men de känns onödigt eftersom dom hittar ändå ingenting i min hals!

nåja, nu över till något betydligt roligare. Nästa helg, Linnea fyller 18, och Sofie fyller 18! Och på fredag blir det utgång i lule, och på lördag tror jag det blir valhall. Fast Nea ska ha ett födelsekalas hemma hos sig på lördagen. Men det känns som att jag vill vara med sofie på lördagen. Hon fyller trotsallt bara 18 år en gång i livet, fast de gör ju nea också, men iof så firar vi ju henne på fredagen. Jag ska alltid hamna med såna svåra beslut. Jag får helt enkelt se hur jag gör! eller om det bara blir en fika hos sofie på lördagen och skiter i valhall och linneas födelsekalas i avik. Hoppas bara att jag är nog pigg för att orka!


Kort.

  

inbillar jag mig, eller ser inte dom här bilderna nästan exakt likadana ut ? :D det är nämnligen så att dom är tagna 2 helt olika dagar, och endå så lika! :D haha, kan ju kanske ha något i stil  med att jag är jag, men ändå! :D haha. Bara att den till vänster är lite mer skarpare, och färgen på skjortan är mycket starkare. :)

Lördag

Goddag! Igår kom jag hem från stockholm, men har inte haft tid att blogga. och jag tror inte att jag kommer orka skriva något om stockholmsresan heller, mer än att de har varit fantastiskt roligt, och va har gått mer än 27.000 steg nästan varje dag! Och för er som inte riktigt är så insatta i hur många steg det faktiskt är så kan jag säga att 27.000 steg är riktigt mycket. Man ska gå minst 10.000 steg varje dag för att må på topp, och vara i jätte bra form. Men alla steg slutade också i att mina knän värker så otroligt mycket. Men det är smällar man får ta. Några bilder kanske kommer in på bloggen senare också. Och om ni vill ha mer detaljer vad vi har gjort osv så finns det på http://peanea.blogg.se/ 


Sedan så är det rätt många som frågar mig hur jag gjorde den dära flätan som jag senare stoppade som diadem. Och jag kan fota och skriva hur jag gick till väga. Får se de kanske kommer in i bloggen i kväll, eller i morgon! Håll ögonen öppna!


Måndag!

Godmorgon! Idag beger jag mig söderut. Närmare bestämt till stockholm! Jag hade tänkt ta med mig datorn, men insåg att det skulle vara rätt onödigt. Så vill ni mig något så ring, ni som jag kan tänka mig vilja mig något ni har mitt nummer! Jag är borta till fredag, och det kommer bli en riktigt rolig vecka. Vi ska handla allt från skor, kläder till smink! Vi ses på fredag, eller lördag! För nu har jag inte tid att vara här något mer, ska hoppa in i duschen! PusssTJA!


Söndag

Godmorgon! Idag blir det en vilodag. Känns typ som att en traktor har kört över mig, backat över mig, för att sedan köra över mig igen. Exakt så trött är jag! Fast blir man trött när man blir överkörd, man blir nog mer skadad. Men ni fattar grejen i alla fall! Nåja, jag skulle bara uppdatera här för att uppdatera. nu ska jag gå och kanske käka lite frukost. Puss!



Hero <3

Nu ska jag gå och mysa med denna krabat. Snacka om att han blev glad när han såg mig. Nu förföljer han mig vart jag än går! Och guud vad han har blivit stor. En riktigt stor pojke nu, med långt hår, som nästan går ner i golvet när han är ute och går. Ni skulle bara veta hur mysig han är att krama! känns som att man kramar en levande nalle björn!


fredag

Idag har jag lämnat kalix. Och återvänder nästa fredag tror jag! Som vanligt så ska det bli super skönt att komma bort från kalix ett tag! på något konstigt vis så blir man less på de lilla samhället rätt fort.

Och jag är super duper trött. Vaknade halv 6 idag. HALV 6!! och jag måste ha tänkt väldigt konstigt, för jag hade alarmet på halv 7, men på något konstigt vis så tänkte jag att det är ju ingen idé att somna om, det är ju bara 1 timma. Och det ångrade när jag kollade mig i spegeln när jag väl hade stigit upp halv 7. Jag såg verkligen inte pigg ut! Men jag får gå och sova jätte tidigt ikväll då alltså, det är bara bra att jag vänder tillbaka lite på mina dygn. Eftersom på måndag ska jag till stockholm! Och shoppa som fasen. Jag har redan börjat min lilla shopping vecka (? kan man kalla det för de? ) Ska lägga in en bild här så ska ni få se vad jag hittade på Lindex idag. Brukar aldrig köpa något där, fast iof de jag köpte där var inte några saker som såg ut som lindex kläder. 



Onsdag.

såklart bara för att jag för engångskull ska göra något så roligt som att fara till stockholm nästa vecka. så har jag såklart blivit sjuk nu. Och i detta läge kan jag inte göra något mer än att vila, äta, dricka, vila, äta, dricka och SOVA! Varför är det alltid så? att när det väl ska hända något roligt så går man och blir sjuk. Så är det nästan, nästan alltid för mig!

Tror ni jag hinner bli frisk? Det är ju trots allt onsdag, torsdag, fredag, lördag och söndag kvar, 5 dagar! Joo, det borde min kropp klara utav!

Jag minns en gång i jag tror det var 7an, eller 8an. Då hade jag sett framemot att fara och se Blossom, heter hon så? hon som varit med i afrodite? ja men ialla fall. Vi skulle fara och se henne med skolan, och hon skulle inspirera oss att träna mer. Och som jag längtade! Och såklart blir jag sjuk dagen före. Och kan tyvärr inte fara på de där. Det jobbiga är att jag kommer ihåg exakt hur jag var sjuk. Jag hade ont i halsen, fruktansvärt ont i halsen, hade ingen ork till varken dricka, äta eller ens gå. Låg bara där i soffan och orkade knappt kolla. Och förra våren när jag var sjuk, exakt samma sak. Halsont, ingen ork till något. Och i våras, samma sak, halsont, och ingen ork, då fick jag i alla fall antibiotika. Men nu är det samma sak. Halsont så in i bomben, och ingen ork. Men jag vet att jag måste verkligen äta och dricka denna gången för att jag ska bli frisk. Denna gången har pappa köpt några super halstabletter åt mig. Man får högst ta 3 st per dag, i MAX 7 dagar. men dom smakar pyton, men det är det värt!

Nu ska jag gå och tjata på min bror att laga god middag till mig! Hoppas jag lyckas!

Flingan, Hero, och Pinja.

Flingan poserar mycket mer än gärna framför kameran!



Hero är också en sådan som gärna poserar framför kameran. Men man måste vara lite mer bestämd med han. Guuud vad jag saknar han förressten! vi har ju inte träffats på 4 veckor! Gubben har nog blivit en stor vovve nu! Hela 7 månader! jag måste hälsa på han, innan han glömmer mig helt! till hösten blir det andra grejer, då träffar jag han varje dag!



Tyvärr så är det så illa så att jag har ingen bild på Pinja. Hon är verkligen kamera skygg. Jag måste försöka ta någon cool bild på henne också. Så då får ni se alla hundarna! Hundarna som verkligen är såå gooa så de finns inte!

jag blir så irriterad!

Jag blir bara så irriterad. Igårkväll innan jag skulle gå och sova så läste jag några bloggar. Och det är såna bloggar jag brukar följa. Också är det ett antal som har börjat skriva om hur lite dom äter varje dag, och hur mycket dom har börjat träna. Just för att bli smalare. Och dom är redan pinn smala. Och det gör mig jätte arg.

Att dom inte inser att om dom tycker att dom är tjocka och har slutat äta, så hur många kilon dom än går ner, så kommer dom hela tiden tycka att dom är tjocka, och dom kommer tänka att dom klarar utav att gå ner några kilon till. Och tillslut ligger dom där, i sjukhussängen, och förstår inte varför dom mår så dåligt som dom gör. Och dom inser inte själv att dom endast är skinn och ben. Utan dom tycker att dom fortfarande är jätte tjocka. Och då har kampen om att börja äta börjat. Då ligger dom där i sjukhussängen, med dropp och vill bara ta bort droppen från kroppen, för dom blir ju bara tjocka utav det. Och dom kämpar emot doktorerna för att dom inte ska behöva äta något. Och när dom har kommit till detta stadium så har dom gått miste om så mycket dom hade kunnat vara med om i deras liv. Istället för att äta gott och nyttigt och leva livet. Så väljer dom att inte äta något alls, och till en början vara glad över att man mistat några kilon. Och sedan tillbringar dom stora delar utav sitt liv på sjukhuset, och orkar knappt gå upp från sängen för att dom är så svaga.

Nu säger jag inte att bloggarna som skriver om att dom äter så lite och motionerar så mycket, det är inte säkert att dom kommer sluta sitt liv i en sjukhussäng. Dom har inte kommit så långt ännu med att tappa kilon, men om dom fortsätter med att inte äta, och motionera mycket, så efter en längre tid så kommer de vara så att dom ligger där. Det vet dom säkert om själva också. Men ändå väljer dom att inte äta något. Och tänker att dom mår ju bra den lilla delen utav sitt liv då dom går ner i vikt. Men om man tänker såhär. Den lilla delen utav deras liv som dom mår bra, den är så pytte pytte liten, motför hur bra dom som äter nyttig mat mår. Dom mår förhoppningsvis bra enda tills dom är gamla och dör utav att dom är så gamla. Medans dom som inte äter något kan må bra och dö när dom är kanske 30 år, om inte yngre det beror på när man började att inte äta något.

och är det värt att inte äta något och leva så kort? Det vet jag att det inte är.


vad är det för dag idag? lördag, eller söndag?

Denna kväll har bestått utav att försöka mig på en ny flätfrisyr. Och jag lyckades, dock så var den inte så svår, jätte lätt med andra ord.  Det blev något slags flätdiadem. Fast det är bara lite tråkigt att jag har uppklippt hår i såna där tillfällen, för flätan blir så tjock och fin i början, också sedan i slutet blir den jätte smal. Men men. Jag skulle behöva öva mer på att göra en zick-zack inbakad fläta. Den var så rolig att göra, Nea får jag låna ditt hår till de ? du har nämnligen längst hår utav alla jag känner tror jag!  



Annars har dagen varit rätt normal när det är en dag med tråkigt väder. Då brukar man i princip sova bort halva dagen, vilket jag har gjort idag. Hälsa på folk brukar man också göra, och det har jag också gjort idag. Närmare bestämt Mimmi. Sen så brukar man ju göra det klassiska på regniga dagar, nämnligen se film! Och det har jag också gjort! Fast egentligen så vet jag inte om man kan kalla dagen för en regnig dag, för det har varit blandat väder, sol, regn, mulet, blåst. Synd att det inte har åskat, för då hade vi haft typ alla olika väder under samma dag!

Nää, nu är jag för nyfiken på vad Nea har bloggat om. Hon plingade just till mig på msn att hon hade bloggat klart. Måste check it out! Pusstjaa!

Fundering

Nu kände jag att jag började sakna bloggen lite. Men bara litegrann! Kanske ska ta och börja blogga lite smått igen? Men jag har som lust att börja blogga OM något. Och inte bara skriva såna där tråkiga uttjatade inlägg om vad jag har gjort eller vad jag ska göra under dagen. utan jag kanske skulle kunna lägga in något recept då och då. Alltså recept som är omgjorda så dom är mkt godare. Just nu har jag ett recept som jag har änn så länge bara gjort om i huvudet. Måste se så det går att göra om i verkligheten, och om det blir bra, så skulle jag kunna lägg ut det hit :D va tycker ni om de ? För de är säkert därför det har blivit så tråkigt att blogga. Jag bloggar bara om samma sak hela tiden!

Vad tycker ni om den idén ?


RSS 2.0