...

Imorgon far jag till seskarö, och blir där någon dag. Ska bli jätte skönt att fara bort från kalix ett tag.

Sen så funderar jag på att ta bort min blogg. Helt seriöst, vad man en skriver i bloggen så blir det fel. Bloggar är såna saker som bara skapar onödiga konflikter. Om jag behöver blogga så kanske jag kan få gästblogga någonstans :)


Vaknade utav att jag drömde detta, och nu kan jag inte somna om.

jag vet att jag är vaken tidigt, och att jag skrivier i bloggen såhär tidigt dessutom. Men jag måste bara berätta om en dröm jag hade, Och efter den drömmen kan jag inte somna om. Den var inte läskig, men ändå obehaglig. Och jag måste skriva ner den någonstans. Och eftersom jag inte har en enda penna eller papper här inne, och inget word program på datorn så är det väl bara detta ställe kvar att skriva upp den på. Och när jag lika skriver den här, så kan jag göra den synlig för er också! :)

Vi hade fått en skoluppgift att fara till kyrkan i luleå och ta reda på massa saker om den. Och den som hade flest rätt och var snabbast vann ett pris av något slag. Jag jobbade med Jonas också var det en liten flicka. Jag vet inte vem hon var eller vad hon gjorde med oss på skolan. Men i alla fall vi for till kyrkan och började ta reda på frågorna vi hade fått utav läraren. Jag mötte Eggy och hon jobbade med någon vet inte vem det var, men det var ingen från klassen i alla fall. Jag tänkte att jag skulle följa efter dom och få hjälp utav dom på frågorna.

Men då helt plötsligt så kom det fram massa människor i svarta dräkter och sa till eggy att hon fick verkligen inte vara i kyrkan. alltså jag menar ett 30tal människor i svarta dräkter. Jag blev såklart rädd. Och insåg att alla dessa människor hade bildat ett led. Och bland alla svartklädda människor så fanns det också människor med helvita kläder. Jag sprang och sprang för att hitta Jonas och den lilla flickan. Jag insåg att dom var längst längst fram i ledet. Och nu var det ännu mer folk där. Eftersom de svartklädda hade blivit ännu mer, och de vitklädda var flera än de svartklädda så ledet dom hade bildat var enormt långt. Tillslut när jag var helt utmattad utav att springa i kapp mitt "lag" så såg jag att jonas hade tagit hjälp utav 2 st universitet elever som var expert på kyrkan. Och dom höll på att svara på den sista frågan. Yes tänkte jag, nu var det ju lungt, nu var det bara att gå till skolan och ta emot priset, eftersom vi lätt var först. Men det var inte så lätt som jag hade tänkt mig.

Ledet bakom mig bildade nu 2 led. 2 led som stod mittemot varandra, på "min" sida så var det alla svartklädda, och på jonas sida var det alla vitklädda. Men jag bytte sida fort som attans, och tur var väl det. För längstfram i det svarta ledet så fanns det 2 andra elever från skolan. Och då kom en svartklädd fram till dom, och sa " ni måste trycka in dessa stenar in i eran panna, ungefär där vid hårfestet" och jag började ju tänka vad fasen håller dom på med. Men då när dom hade tryckt in dom där stenarna i deras panna så blir den svartmålade kring deras ögon, deras kläder bytts ut till svarta kläder. Stenarna växer och blir till 2 st stenhorn i deras panna. Dom hade nu blivit 2 st djävular. Vilken tur att inte jag stod där tänkte jag. Men just i det ögonblicket så kom det fram en tjockgubbe med världens vitaste klänning till mig och jonas. Han höll handen på vårat huvud, ni vet som dom gör när man konfirmeras. Och rabblade några ord. Vi förstod inte vad han sa eller så. Men vi tänkte att de var väl bara några ord. Men då kom det fram en äldre dam till oss, och sa att vi nu kunde också hörde vi inte riktigt, men vi tyckte hon sa flyga. Men det kunde inte stämma tänkte vi då.

Eftersom vi fortfarande hade en tävling och hade förlorat mycket tid på detta så försökte vi springa till skolan, och struntade i dom där 2 leden, och vad vi just hade varit med om. Vi sprang men vi kom ingenstans. Som att springa på ett löpband. Och då hör vi en mörk röst som säger. "ni ska igenstans, ni är ju döda nu! ingen utav alla människor som går här förbi ser er, ni är helt osynliga! Följ bara efter henne så ska hon visa er vart ni ska ta vägen!" då visste jag inte om jag skulle vara glad eller ledsen. Jag vann ju inte tävligen. Men jag var osynlig och kunde göra i princip vad jag ville. Vi följde efter tanten och hon visade för oss hur vi skulle göra för att kunna flyga. Vi flög upp mot himlen och den som var så fint blå blev nu till ett vitt ljus, ett vitt ljus som var så starkt så man inte kunde kolla emot det. Först då insåg jag att jag var död.

Vi flög till en godisaffär, det var tydligen så att alla som var döda hade en egen godissort. Man skulle välja sin egna godis, och man skulle tänka på vilken godis dom i ens familj som var nere på jorden gillade, för på något sätt så skulle dom äta mest utav den godisen, utan att dom tänkte på det. Men jag fick inte välja godis själv. Jag fick en godis som var format som ett hjärta, och var knallröd. Jag frågade varför, men hon ville inte svara på det. Och vi flög vidare.

Och där vaknade jag. Jag var tvungen att googla efter vad det betydde om man drömde att man dog. Och såhär stod det:

Att lägga något gammalt åt sidan
När man drömmer att man dör är det ofta en fråga om att man lämnar "något gammalt" bakom sig. Att en del av dig, kanske en egenskap eller tidigare beteende, försvinner. Det kan också vara så, om du genomgår en stark utveckling t.ex. som tonåring eller om du jobbar mycket med dig själv, att det känns i Livet som att du dör. Detta är ofta ett gott tecken, då det lämnar plats åt något nytt istället.

Känslan kan också vara så att det sker saker i ditt liv just nu som gör att du känner dig instängd eller fångad, kanske av personer i din närhet. Detta är något som du bara kan känna in själv, men kanske något du kan fundera över; Om det finns någon eller något i ditt vakna liv som gör att du känner dig 'kvävd' och inte får leva ut ditt rätta 'jag'.


Lördag.

nu klarade jag inte utav att vara utan min blogg nå längre!

Det har hänt rätt så mycket sen sist kan jag säga. i 2 hela dagar har jag stått och målat om i en liten lekstuga, eller så liten är den inte. Den rymmer ett skrivbord, en gungstol, 1 stor hylla, och en säng, och 2 stolar. Grejen är den att jag har flyttat dit ut. Den blev jätte mysig. Har inte riktigt fått någon bra bild på hur den har bilvit. Men först var de någon konstig blågrå färg på väggarna, också var skrivbordet slipat och tanken var att någon skulle måla det, men det har inte prioriterats så högt, så jag målade om skrivbordet i vitt och lät lådorna fortfarande vara den gamla trä färgen. och en vanlig hylla som var träfärgad som nu har blivit vit. Och den fula färgen på väggarna har bytts ut mot en sommarfin kritvit färg! golvet var tänkt att det också skulle bli vitt men jag orkade verkligen inte. Så nu är det jätte mysigt här inne, hyllan är full utan färggranna böcker, jag har tulpaner från trädgården på skrivbordet, och på en annan hylla har jag gamla uppslagsböcker från år 1923. Dom är så gamla så man vågar knappt öppna dom utan att pärmen ska släppa från boken. Dukar som är virkade i vitt garn är också en sån gammal sak som har fått flytta in hit. En kompis till mamma sa att det såg ut som ett hotellrum här inne! Och jag har gjort allt själv. Det är det som är det sköna, för det hade inte varit samma sak om mamma hade hjälpt mig. En sak som är dålig är att det är så himla ljust här inne på nätterna. Men vad gör man när man bor här uppe och det är ljust hela nätterna. Men vet ni, det är 3 hela fönster här runt om stugan, och det känns nästan som att man sover utanför stugan, för när man ligger i sängen och kollar åt vilket håll som helst så ser man den blåa himmlen och alla gröna träden. Det är ändå rätt mysigt att inte ha mörkt på natten.

Sen så har jag hunnit färga håret. Nu är det någon slags ljusbrun kanske man skulle kunna kalla det. Och jag som typ alltid har haft mörkbrunt. Men jag trivs faktiskt jätte bra i det ljusbruna med inslag utav lite blont. Har kvar blonderingsmedel och vet inte ännu om jag ska använda de också. Eller om jag ska låta de vara denna färgen som jag typ älskar. Fast det kan ju vara så att om jag gör de ännu lite ljusare så gillar jag det ännu mera. Nu när det är sommar så är det så fint när man har ljusare hår. Och alla säger att jag typ inte passar i ljust hår eftersom jag har mörkbruna ögon. Men jag trodde de inte heller först, men jag passar faktiskt bra i ljusbrunt hår! :) men vi får se sen kanske de blir någon slags brunsvart ton till vintern igen! :) vi får se.

Sen så har det varit midsommar också. Jag bakade tårtan. Inte för att vara självisk eller så, men de var den godaste tårtan jag någonsin ätit! Ändå var det bara en vanlig tårta. Med jordgubbssaft på bottnarna för att den inte skulle bli så torr, jordgubbs sylt på ena lagret, och marsánsås ( jag älskar marsánsås, skulle kunna äta bara det typ flera portioner, men tur att jag inte gör det! för då skulle jag nog vara väldigt väldigt överviktig! ) såklart var det ett tjockt lager med marsánsås, jag menar vem orkar snåla med de? ) Sen så på toppen var det grädde väldigt mkt grädde ( jag gillar egentligen inte grädde, få den dära feta smaken i munnen, men just då var det faktiskt helt okej! ) Sen så var det skivade jordgubbar på, faktiskt 1 liter med skivade jordgubbar, alltså ett helt berg!!! Åh det var så gott med färska jordgubbar, synd bara att 1 liter kostar typ 50 kr. För annars hade jag käkat jordgubbar till frukost, lunch och middag!

Sen så har jag planerat en stockholmsresa idag med nea, vet dock inte om den kommer att bli av, Hoppas på det! För säkerhetsskull så frågade jag en som är typ modekung ( åh han är så snygg! ) när höstkläderna brukar komma in i butikerna där i stockholmsområdet. Och han sa att det är nu efter rean som alla höstkläder brukar komma in. Kolla gärna kommentaren på "glass" inlägget och kolla in hans blogg! Så nu vet du nea. Vi måste fara efter rean är slut! och den vet jag inte riktigt hur länge den håller på. Men så länge kan den ju inte hålla på.

Och nu känner jag att detta blev ett väldigt långt inlägg. Men ni vet det blir så när man inte har skrivit på ett tag. vilken tur nu då att jag skrev ikäll, och inte om en vecka, för då hade jag haft ännu mer att berätta! Och ni som har orkat läsa ända hit borde få en stor eloge!! :) Puss på er! Ni andra som inte orkade läsa hit ni fick ingen puss! :) haha




hejdå. :)

hejdå bloggen, vi ses någon gång i sommar när jag tänker blogga igen! de kan bli i morgon, de kan vi om en vecka, det kan bli om en månad, två månader kanske? vi ses! hejdå!


Today!

har varit ute och cyklat 2 timmar i kväll. och under den tiden hann mamma ringa 7 eller 8 gånger, plus skicka 4 sms. Ska hon aldrig släppa taget om mig? om jag vill fara ut och cykla måste jag väl ändå få göra det, utan att min mobil går varm? Sen så var jag så less, jag hade tänkt fara och sova hos pappa, men jag hade glömt nyckarna till cykeln, och hemma nycklarna hemma, och min msn var inloggad så jag var rädd att någon skulle gå på min msn och skriva med mina vänner. Så jag var så jävla less så min bror och jag bar ner min sängmadrass, så nu ska jag sova nere i källaren, funderar på att sova inne i bastun, enbart för att kunna låsa dörren så min mor inte kommer och väcker mig. Fast jag kan ju sova i Emils rum också. Han erbjöd sig tillochmed att jag skulle få låna hans säng, och själv skulle han sova i soffan som han har i sitt rum. men jag tyckte att jag sover hellre på min madrass på golvet. vi får se. Men om inte dom fixar ett rum åt mig här nere eller på över våningen, inte på mittenvåningen iaf, så blir det jobbigt för min bror, för det är han som kommer drabbas, för jag sover inte där på mitten våningen något mer! Fast jag sover ju hos min far också såklart, men när jag är här hos mamma så ja.

justeja, idag var jag ju hos tandläkaren! och vet ni vad? jag har ju aldrig haft hål i mina tänder. Och idag så var det 2 st jag tror dom var bara sommarjobbare där, för dom var bara något år äldre än mig, så det var jätte trevligt att gå dit, jag menar, vem vill gå till en gammal gubbe som är tandläkare? och dom hittade ett litet litet hål i en av mina tänder, de var så litet så egentligen skulle jag inte behöva laga det, men de var bäst att göra de sa dom, eftersom om 1 år så måste jag börja betala. Också sa dom att dom hade bokat in mig att laga mitt lilla hål till kalix snyggaste och fräschaste tandläkare. Kommer inte ihåg vad han hette. haha, men jag började typ skratta som en tok, och dom med. haha så härliga tandläkare, om jag skulle haft dom enda sen jag var liten så skulle de ju vara grymt kul att gå till tandläkaren! :)

Rosa!

Nu har ändringen satt igång! men det är ju så mycket man inte tänker på när man håller på med massa färgkoder och sånt. så ni får gärna säga till om det är typ svart text på svart bakgrund, ja ni fattar! :)


.....




SOMMARLOVET har bara börjat!

måndag.

ursäkta den otroligt dåliga uppdateringen. Jag skyller på att det är sommarlov!

Ändringar här i bloggen är på G!

onsdag!

Det var jag, eggy, elin, jonas, linnea, cassandra, malin, nina, amanda, sen kom även maja, angelica, anna och kim.

går kvällen var så sjukt rolig, så jag hade verkligen inte tid att börja blogga då. Kom hem kanske kring 12 halv 1 på natten eller något sådant, vet inte riktigt! Vi hade en klassmiddag på BBB färjan alltså. Och maten var så grymt jävla god. Varmrätt så tog jag någon kyckling med rostad potatis, rödvinsky, färkost med soltorkade tomater, och till dessert tog jag en vit chokladsoppa! Och sen drog vi till eggy. Alla drack typ upp hennes alkohol, och jag har smakat på världens godaste vin! fast jag vet ett vin som är mycket godare!


Sen när klockan hade blivit lite mer, så for vi till stan, och världens sjukaste kille stalkade oss, alltså helt seröst. Det började med att han tänkte sno en cykel. Men då såg han att vi kom där ett helt gäng, så han struntade i det. Och hoppade in i vårat gäng i stället, och han tredde att han var kompis med oss. Gick bakom oss och skrattade åt oss. Han plankade till och med in på bussen för att han hade inga pengar. haha om man nu kan kalla det för planka. Linnea frågade vart han skulle, och ja, vad tror ni han svarade då? joo. " jag vet inte, vart ska ni?" sen så sa han i alla fall att han skulle hem till bergviken, hmmm. Men det slutade med att han forstod att vi skulle ut på krogen och han hade inga pengar. Och han följde med Anna, och Kim till max. Men jag tror inte han följde med dom hela vägen.

Sen skulle vi gå till heroes, men de var stängt, så vi gick till ett annat ställe som jag inte kommer ihåg namnet på. och sen så gick min sista buss hem. Och dom andra drog till kaffelino, eller inte dom andra, utan alla hade typ hunnit fara hem. Men jag behövde inte åka buss hem, utan jag fick skjuts utav ante! tack ante! :)

Sen så var det ju en höjdpunkt bara att se jonas med lite alkohol i blodet! :D haha.

nä men de var en helt sjukt rolig kväll. Och vi ska göra om det, sen när alla har blivit 18, och kan komma in lagligt på krogen! 

haha, också idag då på skolan när vi skulle leka lekar med ettorna. så frågade typ nån lärare vart elin och jonas var, och Hans då, helt förvånad " alltså jonas bor ju i boden, och jag med, och vi brukar åka samma buss, också igår då när jag skulle fara hem från luleå på kvällen, då hoppade han utav bussen i luleå, jätte finklädd!!!" hahaha, så klockren!

Min klass är bäst! haha! och om lärarna gör så som dom har tänkt, att blanda oss med hr2b, då kommer vi ju bli en jätte dålig klass. Vi som är en sån bra klass! vi ska inte behöva splittras!




Nea!

kom hem från alvik för ett tag sedan. Jag sminkade Nea, och stoppade rullar i hennes hår, allt för att prova fram vilken sminkning och hurdant hår hon skulle ha i morgon ! Hon ska nämnligen gå på balen i morgon, med Viktor. ( åhh nej, nu höll jag på att göra bort mig, höll på att skriva fel namn. Och inte vilket namn som helst. ) ni ska få se en bild på hur sminkningen blev! jätte fint faktiskt.

Sen så fixade vi hennes hår, alltså vi tog bort rullarna, och vet ni, jag tror vi råkades stoppa i lite för mycket hår mousse. eller jag tror inte, jag VET att vi råkades göra det. Det blev nämnligen helt stelt och hårt, och såg ut som att det var jätte blött, eller jätte flottigt, fast det inte var det. Men i morgon Linnea, får du inte göra om det misstaget!

Sen så vet jag inte om det har hänt så mycket mer. Kan ju säga att där i 9an hade jag en dröm om att få gå på make up linjen. Men då var jag tvungen att typ flytta till göteborg eller något sådant. Och det ville jag verkligen verkligen inte. Och jag skulle fortfarande vilja gå typ en make up kurs. Men jag tror inte att det kommer bli.


Tisdag

GRATTIS eggy till körkortet!!

annars idag så blir det att fara till alvik och hälsa på Linnea!

nu duschen, hejdå! :D haha, givande blogg inlägg!

måndag.

Idag har jag gått ca 21 000 steg! och det är väldigt mycket! så jag ska sova, sova och sova. Och i morgon ska jag ut och gå typ lika långt! nu du Eggy! jag tjuvstartar. men jag tror jag behöver det, för jag kommer ju inte rida på en häst varje dag som du kommer göra! :) haha.

EGGY, jag håller tummarna för dig i morgon! du kommer klara uppkörningen! Men du får inte känna någon press! haha, för då går det bara dåligt! jag hoppas hoppas och hoppas lite till att det ska gå super bra!! Då ska vi ragga rätt på någon bil och fara till alko! haha.



hihi...

idag har jaghunnit gode mycket! nu väntar jag bara på att maten ska bli klar, och sen ska jag fara mot bussen. Och sen väntar den sista veckan eller ska man kanske säga dagen i skolan. Måndag är min sista dag typ. för på tisdag är vi lediga, och på onsdag ska vi bara städa, och vi har kommit överäns om att hela klassen ska komma och städa, annars dränker vi dom, just för att det ska gå riktigt fort att städa. Sen på onsdagen ska vi ut och käka på BBB, färjan alltså! ska man kanske dricka vin till maten ? äh vi får se! och på torsdagen vet jag inte hur det blev, om vi skulle typ spela brännboll med ettorna, eller om vi skulle strunta i dom? SEN är det SOMMARLOV! wihoo.. Jag och eggy har en överänskommelse under hela sommaren.

oj nu måste jag gå och käka, min buss går ju typ snart :D haha

söndag!

Godmorgon! nu ska jag springa iväg och rösta, och sedan ska jag ställa mig 1 timma på crosstrainern, och sen ska jag baka morotskaka till idrotten i morgon, jag sandra och linnea skulle baka, och sedan ska jag fara till lule! :) visst lät det som en givande söndag? nä nu har jag inte tid med att sitta här! :) hejdå!


kläder!

och nu när jag tömde mobilen på bilder, så hittade jag kjolen som jag fortfarande är lika kär i! åhhh den är så fin!!



Sen så hittade jag en bild som jag fotat på en klänning, kände att om eggy hade varit med så hade hon tvingat på mig den! Hon ska alltid ha mig att prova såna där prinsess klänningar! :) tänk om hon hade varit min mamma, då hade jag ju varit så tjejig utav mig så de fanns inte. Nu när jag var liten så hade jag typ aldrig klänningar, isåna fall bara på speciella tillfällen har jag för mig. Men om eggy hade varit min mamma så hade hon dragit på mig såna där jätte fina rosa gulliga klänningar varje dag. Det hade ändå varit rätt roligt!

6 juni

Sverige förlorade mot danmark! med ett mål. Inge bra! Nåja, det är bara att hoppas på att vi tar oss vidare till vm! :)

Annars så är det ju sveriges nationaldag idag, och jag har som ännu inte förstått vad man brukar göra på nationaldagen? i norge verkar det ju vara värsta draget på deras nationaldag som är 17 maj, men på våran nationaldag så är det typ helt dött på stan, här i kalix i alla fall. Och det är typ inge folk någonstans! Och om man har en svensk flagga på en tröja i skolan i lule, så är man rasist. Snart får man väl inte sjunga nationalsången heller. Egentligen är det säkert massa saker som vi brukar göra på nationaldagen, men alla har blivit så otroligt lata. Undra hur många som ens kommer gå och rösta imorgon. En sak som är säker, är att jag ska gå och rösta! Men jag vet inte ännu vad jag ska rösta på, men det får vi se då! Men själva känslan att få rösta tror jag är speciell! Tänk nu räknar dom det jag tycker också! Jag är inte så lat som inte orkar gå och rösta ialla fall, och jag tog mig faktiskt ut på stan idag, bara för att se om de var något drag på stan, men icket. Fast nu säger jag inte att jag inte är lat, för det kan jag erkänna att jag är! Jag tycker vi borde göra något åt det döda på stan. Nationaldagsfirandet borde bli mer "power" i om man säger så! 

erkänn detta såg väldigt mysigt ut! Bland annat såhär spenderade jag min dag efter jag varit och kikat på stan!


denna dagen!

Vilken dag alltså! Varje gång vi lagar mat med någon stjärnkock, så inser jag bara mer och mer hur mycket jag vill bli en jätte bra kock. Och jag ska fasen lyckas! Men på vägen måste man kämpa och kämpa som han sa. Och vägen dit är lång. Och man kan inte anta att efter man tagit studenten så är man fullbordad kock, för det är man aldrig. Det finns alltid nya råvaror att börja jobba med, och nya tips och trick som man lär sig utav andra. Alltså årets kock 2007 har varit och lagat mat med oss idag! Och för någon vecka sedan när jag lagade mat med två stycken från kocklandslaget så insåg jag att jag verkligen ville bli en jätte bra kock, men nu insåg jag det ännu mer. Och under min apu i 3an ska jag verkligen försöka lära mig så jävla mycket som bara går! Och jag ska fasen inte gå skola sen efter studenten, jag ska jobba, och byta restaurang så ofta jag bara kan, och lära mig ännu mer saker, flytta från lule! för jag ska fasen klara utav att bli en jätte jätte bra kock! Fast visst känns det lite vemodigt att flytta, men man har inget val. Jag skulle vilja göra min apu på 52 kvadrat, en jätte bra restaurang i stockholm. Där jobbar världen bästa kock, som har ork till att lära apu elever. Jag är typ avskräckt från att ha apu från min apu period, för jag fick stå och göra sallad i 6 veckor så. Men jag ska verkligen satsa helhjärtat på att bli en jätte bra kock! verkligen! Men vägen dit är lång! Men jag ska klara det! alla kan bara man vill!

Förresten, det var Tommy Myllymäki som var till oss idag, erkänn söt han är!


några andra berömda kockar som varit till oss är Fredrik Malmstedt och Carina Brydling



tisdag.


Varför jag laddar upp just den där bilden är för att jag skulle berätta om vilken cool inställning jag har hittat på min kamera. ser ni att jag är grå, och gräset bakom mig är grönt? och jag har inte photoshoppat något! :) Nu ska jag gå och duscha tror jag, hej och hå!

Förresten, jag har övningskört till lule från kalix idag. Gick svinigt bra! ;)

Idag har jag varit i stugan! och visst ser det sommrigt ut! för vet ni vad, det är sommar!!






vad är detta?

Någon som vet vad denna stora grej heter, och vad den används till ? Jag var tvungen att stå bredvid den bara för att ni skulle förstå hur stor den är!



RSS 2.0